Adres : Havzan Mahallesi Karacihancami Sokak No:1A Meram/KONYA
OIC/SMIIC 35:2020 Standardı çerçevesinde ekte gösterilen
kapsamlar için akredite edilmiştir.
Helal Akreditasyon Numarası
2023-032
Helal Akreditasyon Kapsamı
Ekte belirtilmiştir
İlk Helal Akreditasyon Tarihi
09.06.2023
Revizyon Tarihi
16.07.2024
Helal Akreditasyon Bitiş Tarihi
09.06.2028
Bu sertifika; OIC/SMIIC 35:2020 Standardına, ulusal mevzuata ve Helal Akreditasyon Kurumu kurallarına
uyulduğu takdirde akredite olunan kapsam için belirtilen süreye kadar geçerlidir.
Deney Kapsamı - Deneyi Yapılan Malzemeler/Ürünler | Deney Adı | Deney Metodu (Ulusal, Uluslararası standartlar, işletmeye özgü metot) |
---|---|---|
Sert Kabuklu Kuru Meyveler ve Ürünleri Yağlı Tohumlar ve Ürünler |
Aflatoksin B₁ ve Toplam Aflatoksin (B₁+ B₂+ G₁+ G₂) Tayini HPLC-FLD
Metodu |
AOAC
991.31 |
Kırmızı Biber ve Kırmızı Biber İçeren Ürünler Kurutulmuş Meyveler ve Ürünleri |
Aflatoksin B₁ ve Toplam Aflatoksin (B₁+ B₂+ G₁+ G₂) Tayini HPLC-FLD
Metodu |
AOAC
999.07 |
Yem ve Yem Hammaddeleri |
Aflatoksin B₁ Tayini HPLC-FLD
Metodu |
AOAC
2003.02 |
Süt ve
Süt Tozu |
Aflatoksin M₁ Tayini HPLC-FLD
Metodu |
ISO
14501 |
Tahıl
ve Tahıl Ürünleri |
Okratoksin A Tayini HPLC-FLD
Metodu |
İşletme içi
Metot-“MKT-AT-011/05” (R-Biopharm Cereal Application Note, Ref No: A9-P14.V2'den
modifiye edilmiştir.) |
Tahıllar,
Tahıl Ürünleri |
Deoksinivalenol (DON) Tayini HPLC-
DAD Metodu |
R-Biopharm
Application Note P50/V18 |
Tahıllar, Tahıl
Ürünleri |
Zearalenone (ZON) Tayini HPLC-FLD
Metodu |
R-Biopharm Application
Note RP91/RP90/V21 |
Gıda (Yüksek Su İçerikli Ürünler) |
Seçilmiş Bazı
Pestisitlerin Tespiti ve Miktarının Belirlenmesi
Analizi GC-MS/MS
Metodu (34 Adet)-
Aldrin; Beta-cyfluthrin; Bifenthrin; Biphenyl;
Bromopropylate; Captan; Chinomethionat; Chlorothalonil; Chlorthal dimethyl;
Dicloran; Dicofol; Dinobuton; Endosulfan (alfa+beta+sulfate); Endrin ketone;
Esfenvalerate; Etridiazole; Fenitrothion; Fenvalerate; Folpet; HCH-beta;
Iprodione; Lambda-cyhalothrin; op DDD; op DDE; Oxyfluorfen; Parathion-methyl;
Permethrin; pp DDE; Pebulate; Procymidone; Tefluthrin;
Tetradiphon (Tetradifon); Trifluralin; Vinclozolin |
AOAC 2007.01 |
Gıda (Yüksek Su İçerikli Ürünler) |
Seçilmiş Bazı
Pestisitlerin Tespiti ve Miktarının Belirlenmesi
Analizi LC-MS/MS
Metodu (112 Adet) -
2-4’ D ; Acetamiprid; Acrinathrin; Alachlor; Aldicarb
sulfoxide; Alpha-cypermethrin; Amitraz;
Atrazine; Azinphos ethyl; Azoxystrobin; Bifenazate; Bupirimate; Buprofezin; Butralin;
Cadusafos; Carbaryl; Carbendazim/Benomyl; Carbofuran; Carbosulfan; Carboxin;
Chlorfluazuron; Chlorpropham; Chlorpyriphos; Chlorsulfuron;
ChIorfenvinphos; Clofentezine; Coumaphos; Cycloate; Cymoxanyl; Cypermethrin
(alfa+beta+teta+zeta); Cyproconazole; Cyprodinil; Deltamethrin; Diazinon;
Dichlofluanid; Dichlorvos(DDVP); Diethofencarb; Difenoconazole; Dimethoate;
Dimethomorph; Dinocap ; Dithianon; Epoxiconazole; Ethiofencarb; Ethion;
Ethofumesate; Famoxadone; Fenamiphos;
Fenarimol; Fenazaquin; Fenpropathrin; Fenoxycarb; Fenthion; Fludioxonil;
Fluometuron; Flusilazole; Formothion; Furathiocarb; Hexythiazox; Imazalil;
Imidacloprid ; Ioxynil; Kresoxim-methyl; Lufenuron; Malaoxon; Malathion;
Mecarbam; Metalaxyl ve Metalaxyl M; Metolachlor; Metrafenone; Metribuzin;
Monolinuron; Oxadixyl; Oxamyl; Penconazole; Pendimethalin; Phenthoate;
Phorate; Phosalone; Phosmet; Primicarb; Pirimiphos-ethyl; Pirimiphos-methyl;
Profenofos; Propargite; Propazine; Propiconazole; Propyzamide; Prothiophos;
Pyrazophos; Pyridaben; Pyridaphenthion; Pyriproxyfen; Simazine; Quinalphos;
Tau-fluvalinate; Tebuconazole;
Terbutryn; Thiacloprid; Thiamethoxam; Thiodicarb; Thiophanat-methyl;
Tolcofos-methyl; Tolyfluanid; Triadimefon; Triadimenol; Triallate (Tri-allate);
Triazaphos; Trichlorphon; Trifloxystrobin; Triflumizole; Vamidathion |
AOAC 2007.01 |
Gıda ve Yem Ürünleri/Kalıntı Analizleri/Pestisitler |
Seçilmiş Bazı
Pestisitlerin Tespiti ve Miktarının Belirlenmesi Analizi GC-MS/MS
Metodu (5 Adet) -
alpha Endosülfan; Endrin; op DDD; op DDE; pp DDE |
AOAC 2007.01 |
Hayvansal ve Bitkisel Katı ve
Sıvı Yağlar |
Yağ Asiti
Metil Esterlerinin (Linoleik asit, Oleik asit, Palmitik asit ve Stearik asit)
Tayini GC-FID
Metodu |
TS EN ISO 12966-4 TS EN
ISO 12966-2 |
Gıda ve
Gıda Katkıları |
Kurşun (Pb),
Kadmiyum (Cd), Arsenik (As), Civa (Hg), Kalay (Sn) Analizi ICP-MS
Metodu |
NMKL
186 |
Gıda |
Benzoik Asit ve Sorbik Asit Tayini HPLC-UV
Metodu |
NMKL
124 |
Bal |
C13 / C12 ve C4 Tayini IR-MS
Metodu |
AOAC
998.12 |
Pekmez |
C13 / C12 Tayini IR-MS
Metodu |
AOAC
998.12 |
Yem |
Ham Kül
Tayini |
29955 (Mükerrer) sayılı Resmi Gazete (Yemlerin Resmi Kontrolü için Numune Alma ve Analiz Metotlarına Dair Yönetmelik) EC
152/2009 |
Yem |
Ham
Selüloz Tayini |
29955 (Mükerrer) sayılı Resmi Gazete (Yemlerin Resmi Kontrolü için Numune Alma ve Analiz Metotlarına Dair Yönetmelik) EC 152/2009 |
Yem |
Rutubet
Tayini |
29955 (Mükerrer) sayılı Resmi Gazete (Yemlerin Resmi Kontrolü için Numune Alma ve Analiz Metotlarına Dair Yönetmelik) EC
152/2009 |
Yem |
Ham Protein
Tayini Yakma Metodu
(Dumas Prensibi) |
AOAC 990.03 |
Tahıllar, Tahıl Ürünleri ve Yağlı Tohumlar |
Ham Protein Tayini Yakma Metodu (Dumas Prensibi) |
AOAC 992.23 |
Tahıl ve Tahıl Ürünleri (Mısır ve Baklagil Hariç) |
Rutubet Tayini |
TS EN ISO 712 |
Tahıllar, Baklagiller ve |
Kül Tayini |
TS EN ISO 2171 |
Gıda |
Protein Tayini Kjeldahl Metodu |
AOAC 981.10 AOAC 2001.11 TS EN ISO 8968-1 |
Yoğurt |
Yağ Tayini |
TS 1330 |
Peynirler |
Yağ Tayini |
TS ISO 3433 |
Et ve Et Ürünleri |
Yağ Tayini |
TS 1744 |
Peynir ve İşlem Görmüş Peynir Ürünleri |
Klorür Miktarı Tayini Potansiyometrik Metodu |
TS EN ISO 5943 |
Meyve ve Sebze Ürünleri |
pH tayini Potansiyometrik Metot |
TS 1728 ISO 1842 |
Meyve ve Sebze Ürünleri |
Briks (Suda Çözünen Katı Madde)
Tayini Refraktometrik Metot |
TS ISO 2173 |
Tuz (Yemeklik) |
İyodat Tayini |
TS 933 |
Bal |
Prolin Tayini Spektrometrik Metot |
TS 13357 |
Bal |
Serbest Asitlik Tayini |
TS 13360 |
Gıda
(Süt ve süt ürünleri hariç) |
Escherichia
coli Sayımı EMS Tekniği |
ISO 16649-3 |
Gıda |
Koliform Bakteri Sayımı EMS Tekniği |
TS ISO 4831 |
Gıda |
Aerobik Koloni Sayımı Dökme Plak Tekniği |
TS EN ISO 4833-1 |
Gıda |
Küf ve Maya Sayımı Koloni Sayım Tekniği |
ISO 21527-1 ISO 21527-2 |
Gıda |
Koagülaz Pozitif Stafilokokların (Staphylococcus aureus ve diğer türler) Sayımı Koloni Sayım Tekniği |
ISO 6888-2 |
Gıda |
Listeria monocytogenes Aranması |
ISO 11290-1 |
Gıda |
Listeria monocytogenes Aranması |
AOAC 2013.11 bioMerieux VIDAS LMX |
Gıda |
Bacillus
cereus Sayımı Koloni Sayım Tekniği |
TS EN ISO 7932 |
Gıda |
Sülfit İndirgeyen Anaerob Bakteri
Sayımı Koloni Sayım Tekniği |
ISO 15213 |
Gıda
Yem |
Salmonella spp. Aranması |
AOAC 2013.01 bioMerieux VIDAS UP SPT |
Et ve Et ürünleri |
Et Tür Tayini (Sığır, Domuz,
Kanatlı, At, Koyun, Hindi Eti Aranması) ELISA Metodu |
ELİSA-TEK Kit Prosedürü |
Gıda |
Bitki Spesifik Soya Geni Taranması Real Time PCR Metodu Ön işlem: DNA Ekstraksiyonu |
Kit Metodu (Dr.Zeydanlı Hayat Bilimleri) Kit Metodu (Eurofins GeneScan) Kit Metodu (Anatolia Bosphore) |
Bal |
Elektriksel İletkenlik Tayini |
TS 13366 |
Bal |
Rutubet Tayini Refraktometrik Metot |
TS
13365 |
Gıda |
Koliform Bakteri Sayımı Koloni Sayım Tekniği |
TS ISO 4832 |
Yem |
Ham Protein Tayini Kjeldahl Metodu |
İşletme İçi
Metot-"YEM-AT-021/03" (29955 (Mükerrer) Sayılı Resmi Gazete (Yemlerin Resmi Kontrolü için Numune Alma ve Analiz Metotlarına Dair Yönetmelik) EC 152/2009 modifiye edilmiştir) |
Peynirler |
Rutubet Tayini |
TS EN ISO 5534 |
Koyulaştırılmış
Süt ve Süt Tozu |
Rutubet Tayini |
Türk Gıda Kodeksi Koyulaştırılmış Süt ve Süttozunun Analiz
Metodları Tebliği (No:2002/16) |
Üzüm
Pekmezi |
Kül Tayini |
TS 3792 |
Gıda (Soğan, Pırasa ve Lahana Hariç) |
Kükürtdioksit Tayini Titrimetrik Metot |
AOAC 962.16 |
Bal |
Şeker Bileşenleri (Fruktoz,
Glukoz, Sakkaroz, Maltoz) Tayini HPLC-RID Metodu |
TS 13359 |
Bal |
Diastaz Sayısı Tayini Spektrometrik Metot |
IHC Bölüm 6.2 |
Yem |
Ham Yağ Tayini |
29955 (Mükerrer) sayılı Resmi Gazete (Yemin Resmi Kontrolü için Numune Alma Ve Analiz metotlarına Dair Yönetmelik) EC 152/2009 |
Süt, Kaymak, ve Krema |
Rutubet Tayini |
TS 1018 |
Meyve, Sebze ve Mamulleri |
Nitrat Analizi HPLC Metodu |
NMKL 165 |
Et ve Et Ürünleri |
pH Tayini Potansiyometrik Metot |
TS 3136 ISO 2917 |
Gıda ve Yemler |
Vibrio parahaemoliticus Aranması |
ISO 21872-1 |
Gıda ve Yemler |
Enterobacteriaceae Sayımı Koloni Sayım Tekniği |
ISO 21528-2 |
Su |
Alüminyum (Al), Arsenik (As),
Baryum (Ba), Berilyum (Be), Kalsiyum (Ca), Kadmiyum
(Cd), Kobalt (Co), Krom (Cr), Bakır (Cu), Potasyum (K),
Magnezyum (Mg), Mangan (Mn), Molibden (Mo), Sodyum
(Na), Nikel (Ni), Fosfor (P), Kurşun (Pb),
Kalay (Sn), Vanadyum (V), Çinko (Zn) Tayini ICP-MS Metodu |
TS EN ISO 17294 1-2 |
Su |
pH Tayini Elektrometrik Metot |
SM 4500 H⁺B |
Su |
İletkenlik Tayini Elektrometrik Metodu |
TS 9748 EN 27888 |
Su |
Escherichia
coli Sayımı EMS Tekniği |
SM 9221 F |
Su |
Koliform Bakterilerin Sayımı EMS Tekniği |
SM 9221 B |