HELAL AKREDİTASYON
SERTİFİKASI

Helal Uygunluk Alanında Deney Yapan

T.C. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI
KONYA GIDA KONTROL LABORATUVAR MÜDÜRLÜĞÜ

Adres : Havzan Mahallesi Karacihancami Sokak No:1A Meram/KONYA

OIC/SMIIC 35:2020 Standardı çerçevesinde ekte gösterilen
kapsamlar için akredite edilmiştir.

Helal Akreditasyon Numarası

2023-032

Helal Akreditasyon Kapsamı

Ekte belirtilmiştir

İlk Helal Akreditasyon Tarihi

09.06.2023

Revizyon Tarihi

16.07.2024

Helal Akreditasyon Bitiş Tarihi

09.06.2028

Bu sertifika; OIC/SMIIC 35:2020 Standardına, ulusal mevzuata ve Helal Akreditasyon Kurumu kurallarına
uyulduğu takdirde akredite olunan kapsam için belirtilen süreye kadar geçerlidir.


HELAL AKREDİTASYON KAPSAMI

Deney Kapsamı - Deneyi Yapılan Malzemeler/Ürünler Deney Adı Deney Metodu (Ulusal, Uluslararası standartlar, işletmeye özgü metot)

Sert Kabuklu Kuru

Meyveler ve Ürünleri

Yağlı Tohumlar ve

Ürünler 

Aflatoksin B ve Toplam Aflatoksin (B+ B+ G+ G)

Tayini

HPLC-FLD Metodu

AOAC 991.31

Kırmızı Biber ve Kırmızı

Biber İçeren Ürünler

Kurutulmuş Meyveler ve

Ürünleri

Aflatoksin B ve Toplam Aflatoksin (B+ B+ G+ G)

Tayini

HPLC-FLD Metodu

AOAC 999.07

Yem ve Yem

Hammaddeleri

Aflatoksin B Tayini

HPLC-FLD Metodu

AOAC 2003.02

Süt ve Süt Tozu

Aflatoksin M Tayini

HPLC-FLD Metodu

ISO 14501

Tahıl ve Tahıl Ürünleri

Okratoksin A Tayini

HPLC-FLD Metodu

İşletme içi Metot-“MKT-AT-011/05” (R-Biopharm Cereal Application Note, Ref No: A9-P14.V2'den modifiye edilmiştir.)

Tahıllar, Tahıl Ürünleri

Deoksinivalenol (DON) Tayini

HPLC- DAD Metodu

R-Biopharm Application Note P50/V18

Tahıllar, Tahıl Ürünleri

Zearalenone (ZON) Tayini

HPLC-FLD Metodu

R-Biopharm Application Note RP91/RP90/V21

Gıda (Yüksek Su İçerikli Ürünler)

Seçilmiş Bazı Pestisitlerin Tespiti ve Miktarının

Belirlenmesi Analizi

GC-MS/MS Metodu

(34 Adet)- Aldrin; Beta-cyfluthrin; Bifenthrin;

Biphenyl; Bromopropylate; Captan; Chinomethionat; Chlorothalonil; Chlorthal dimethyl; Dicloran; Dicofol; Dinobuton; Endosulfan (alfa+beta+sulfate); Endrin ketone; Esfenvalerate; Etridiazole; Fenitrothion; Fenvalerate; Folpet; HCH-beta; Iprodione; Lambda-cyhalothrin; op DDD; op DDE; Oxyfluorfen; Parathion-methyl; Permethrin; pp DDE; Pebulate; Procymidone;

Tefluthrin; Tetradiphon (Tetradifon); Trifluralin; Vinclozolin 

AOAC 2007.01 

Gıda (Yüksek Su İçerikli Ürünler)

Seçilmiş Bazı Pestisitlerin Tespiti ve Miktarının

Belirlenmesi Analizi

LC-MS/MS Metodu

(112 Adet) - 2-4’ D ; Acetamiprid; Acrinathrin; Alachlor;

Aldicarb sulfoxide; Alpha-cypermethrin;

Amitraz; Atrazine; Azinphos ethyl; Azoxystrobin; Bifenazate; Bupirimate; Buprofezin;

Butralin; Cadusafos; Carbaryl; Carbendazim/Benomyl; Carbofuran; Carbosulfan; Carboxin; Chlorfluazuron; Chlorpropham; Chlorpyriphos;

Chlorsulfuron; ChIorfenvinphos; Clofentezine; Coumaphos; Cycloate; Cymoxanyl; Cypermethrin (alfa+beta+teta+zeta); Cyproconazole; Cyprodinil; Deltamethrin;

Diazinon; Dichlofluanid; Dichlorvos(DDVP); Diethofencarb; Difenoconazole; Dimethoate; Dimethomorph; Dinocap ; Dithianon; Epoxiconazole; Ethiofencarb; Ethion; Ethofumesate; Famoxadone;

Fenamiphos; Fenarimol; Fenazaquin; Fenpropathrin; Fenoxycarb; Fenthion; Fludioxonil; Fluometuron; Flusilazole; Formothion; Furathiocarb; Hexythiazox; Imazalil; Imidacloprid ; Ioxynil; Kresoxim-methyl; Lufenuron; Malaoxon; Malathion; Mecarbam; Metalaxyl ve Metalaxyl M; Metolachlor; Metrafenone; Metribuzin; Monolinuron; Oxadixyl; Oxamyl; Penconazole; Pendimethalin; Phenthoate; Phorate; Phosalone; Phosmet; Primicarb; Pirimiphos-ethyl; Pirimiphos-methyl; Profenofos; Propargite; Propazine; Propiconazole; Propyzamide; Prothiophos; Pyrazophos; Pyridaben; Pyridaphenthion; Pyriproxyfen; Simazine;

Quinalphos; Tau-fluvalinate;

Tebuconazole; Terbutryn; Thiacloprid; Thiamethoxam; Thiodicarb; Thiophanat-methyl; Tolcofos-methyl; Tolyfluanid; Triadimefon; Triadimenol; Triallate (Tri-allate); Triazaphos; Trichlorphon; Trifloxystrobin; Triflumizole; Vamidathion 

 

AOAC 2007.01 

Gıda ve Yem Ürünleri/Kalıntı Analizleri/Pestisitler

 

Seçilmiş Bazı Pestisitlerin Tespiti ve Miktarının Belirlenmesi Analizi

GC-MS/MS Metodu

(5 Adet) - alpha Endosülfan; Endrin; op DDD; op DDE; pp DDE

 

AOAC 2007.01 

Hayvansal ve Bitkisel

Katı ve Sıvı Yağlar

Yağ Asiti Metil Esterlerinin (Linoleik asit, Oleik asit, Palmitik asit ve Stearik asit) Tayini

GC-FID Metodu 

 

TS EN ISO 12966-4

TS EN ISO 12966-2

Gıda ve Gıda Katkıları

 

Kurşun (Pb), Kadmiyum (Cd), Arsenik (As), Civa (Hg), Kalay (Sn) Analizi

ICP-MS Metodu 

 

NMKL 186

Gıda

Benzoik Asit ve Sorbik Asit Tayini

HPLC-UV Metodu

NMKL 124

Bal

C13 / C12 ve C4 Tayini

IR-MS Metodu

AOAC 998.12

Pekmez

C13 / C12 Tayini

IR-MS Metodu

AOAC 998.12

Yem

Ham Kül Tayini

29955 (Mükerrer) sayılı Resmi

Gazete (Yemlerin Resmi Kontrolü

için Numune Alma ve Analiz

Metotlarına Dair Yönetmelik)

EC 152/2009

Yem

Ham Selüloz Tayini

29955 (Mükerrer) sayılı Resmi

Gazete (Yemlerin Resmi Kontrolü

için Numune Alma ve Analiz

Metotlarına Dair Yönetmelik)

EC 152/2009

Yem

Rutubet Tayini

29955 (Mükerrer) sayılı Resmi

Gazete (Yemlerin Resmi Kontrolü

için Numune Alma ve Analiz

Metotlarına Dair Yönetmelik)

EC 152/2009

Yem

Ham Protein Tayini

Yakma Metodu (Dumas Prensibi)

AOAC 990.03

Tahıllar, Tahıl Ürünleri ve Yağlı Tohumlar 

Ham Protein Tayini

Yakma Metodu (Dumas Prensibi)

AOAC 992.23

Tahıl ve Tahıl Ürünleri (Mısır ve Baklagil Hariç)

Rutubet Tayini

TS EN ISO 712

Tahıllar, Baklagiller ve
Yan Ürünleri
(Nişasta ve ürünleri,
tohumlar hariç) 

Kül Tayini 

TS EN ISO 2171

 

Gıda

Protein Tayini

Kjeldahl Metodu

AOAC 981.10

AOAC 2001.11

TS EN ISO 8968-1

Yoğurt

Yağ Tayini

TS 1330

Peynirler

Yağ Tayini

TS ISO 3433

Et ve Et Ürünleri

Yağ Tayini
Asit - Hidroliz Yöntemi 

TS 1744

Peynir ve İşlem Görmüş

Peynir Ürünleri

Klorür Miktarı Tayini

Potansiyometrik Metodu

TS EN ISO 5943

Meyve ve Sebze Ürünleri

pH tayini

Potansiyometrik Metot

TS 1728 ISO 1842

Meyve ve Sebze Ürünleri

Briks (Suda Çözünen Katı Madde) Tayini

Refraktometrik Metot

TS ISO 2173

Tuz (Yemeklik) 

İyodat Tayini
Titrimetrik Metot 

TS 933

Bal

Prolin Tayini

Spektrometrik Metot

TS 13357

Bal

Serbest Asitlik Tayini

TS 13360

Gıda (Süt ve süt ürünleri hariç)

Escherichia coli Sayımı

EMS Tekniği

ISO 16649-3

Gıda

 

Koliform Bakteri Sayımı

EMS Tekniği

TS ISO 4831

Gıda

 

Aerobik Koloni Sayımı

Dökme Plak Tekniği

TS EN ISO 4833-1

Gıda

 

Küf ve Maya Sayımı

Koloni Sayım Tekniği

ISO 21527-1

ISO 21527-2

Gıda

 

Koagülaz Pozitif Stafilokokların (Staphylococcus

aureus ve diğer türler) Sayımı

Koloni Sayım Tekniği

ISO 6888-2

Gıda

 

Listeria monocytogenes Aranması

ISO 11290-1

Gıda

 

Listeria monocytogenes Aranması

AOAC 2013.11

bioMerieux VIDAS LMX

Gıda

 

Bacillus cereus Sayımı

Koloni Sayım Tekniği

TS EN ISO 7932

Gıda

 

Sülfit İndirgeyen Anaerob Bakteri Sayımı

Koloni Sayım Tekniği

ISO 15213

Gıda

Yem

 

Salmonella spp. Aranması

AOAC 2013.01

bioMerieux VIDAS UP SPT

Et ve Et ürünleri

 

Et Tür Tayini (Sığır, Domuz, Kanatlı, At, Koyun, Hindi Eti Aranması)

ELISA Metodu

ELİSA-TEK Kit Prosedürü

Gıda

Bitki Spesifik Soya Geni Taranması

Real Time PCR Metodu

Ön işlem: DNA Ekstraksiyonu

Kit Metodu (Dr.Zeydanlı Hayat

Bilimleri)

Kit Metodu (Eurofins GeneScan)

Kit Metodu (Anatolia Bosphore)

Bal

Elektriksel İletkenlik Tayini

TS 13366

Bal

Rutubet Tayini

Refraktometrik Metot 

TS 13365 

Gıda

 

Koliform Bakteri Sayımı

Koloni Sayım Tekniği

TS ISO 4832

Yem

Ham Protein Tayini

Kjeldahl Metodu

İşletme İçi Metot-"YEM-AT-021/03"

(29955 (Mükerrer) Sayılı Resmi

Gazete (Yemlerin Resmi Kontrolü

için Numune Alma ve Analiz

Metotlarına Dair Yönetmelik)

EC 152/2009 modifiye edilmiştir)

Peynirler 

Rutubet Tayini 

TS EN ISO 5534

Koyulaştırılmış Süt ve Süt Tozu 

Rutubet Tayini 

Türk Gıda Kodeksi Koyulaştırılmış Süt ve Süttozunun Analiz Metodları Tebliği (No:2002/16) 

Üzüm Pekmezi 

Kül Tayini 

TS 3792

Gıda (Soğan, Pırasa ve

Lahana Hariç)

Kükürtdioksit Tayini

Titrimetrik Metot

AOAC 962.16

Bal

Şeker Bileşenleri (Fruktoz, Glukoz, Sakkaroz, Maltoz) Tayini

HPLC-RID Metodu

TS 13359

Bal

Diastaz Sayısı Tayini

Spektrometrik Metot

IHC Bölüm 6.2

Yem

Ham Yağ Tayini

29955 (Mükerrer) sayılı Resmi

Gazete (Yemin Resmi Kontrolü için

Numune Alma Ve Analiz metotlarına

Dair Yönetmelik)

EC 152/2009

Süt, Kaymak, ve Krema 

Rutubet Tayini

TS 1018

Meyve, Sebze ve Mamulleri

Nitrat Analizi

HPLC Metodu

NMKL 165

Et ve Et Ürünleri

pH Tayini

Potansiyometrik Metot

TS 3136 ISO 2917

Gıda ve Yemler

Vibrio parahaemoliticus Aranması

ISO 21872-1

Gıda ve Yemler

Enterobacteriaceae Sayımı

Koloni Sayım Tekniği

ISO 21528-2

Su

 

Alüminyum (Al), Arsenik (As), Baryum (Ba), Berilyum

(Be), Kalsiyum (Ca), Kadmiyum (Cd), Kobalt (Co), Krom

(Cr), Bakır (Cu), Potasyum (K), Magnezyum (Mg),

Mangan (Mn), Molibden (Mo), Sodyum (Na), Nikel

(Ni), Fosfor (P), Kurşun (Pb), Kalay (Sn), Vanadyum (V),

Çinko (Zn) Tayini

ICP-MS Metodu

TS EN ISO 17294 1-2

 

Su

 

pH Tayini

Elektrometrik Metot

SM 4500 HB

Su

 

İletkenlik Tayini

Elektrometrik Metodu

TS 9748 EN 27888

Su

 

Escherichia coli Sayımı

EMS Tekniği

SM 9221 F

Su

Koliform Bakterilerin Sayımı

EMS Tekniği

SM 9221 B